Jure Nastran

fotografije

Mar
10

Planina Zgornja Grintovica

Objavljeno v kategoriji Foto

Slaba vremenska napoved nas ni zadržala doma. Gremo na planino Zgornja Grintovca. Cesta do planinske koče na Vojah naj bi bila splužena, a letošnja zima, radodarna s snegom, ga je nasula toliko, da smo z avtom komaj prilezli do koče. Koča stoji na začetku ledeniške doline Voje, po kateri teče rečica Mostnica. Po dolini so posejani manjši stanovi, nekateri so preurejeni v počitniške hišice. Pot po dolini se zlagoma dviga, nam pa je na srečo in v veselje posijalo tudi sonce. Od Zatrepa pod pobočjem Tosca pa se pot postavi navkreber. Sneg je bil zaradi višjih temperatur mehak, precej se je udiralo, hojo pa so precej olajšali krplji. Po dobrih dveh urah in pol smo zagledali našo kočico.
Cene je pridno skidal okoli koče, Polona je zakurila, jaz pa pogrel večerjo. Hitro se je prostor ogrel in ob svečah, kartah in dobri volji smo preživeli lep večer.


Prihodnji dan je Cene skočil še na planino Krstenica in na Stog. Ja, s smučkami je vsaj navzdol lažje kot s krplji. V dobri uri smo bili pri avtu in se z adrenalinsko vožnjo po zasneženi dolini izkopali do jezera. Moj predlog za kopanje ni bil sprejet, še zadnji posnetek in domov.

Takole pa je na planini zgledalo dobra štiri leta let nazaj v mesecu novembru.


Dodaj komentar