Jure Nastran

fotografije

Jun
24

Jahalni center Kurovt

Objavljeno v kategoriji Foto

Na Soriškem polju med Ljubljano in Škofjo Loko, v Gorenji vasi pri Retečah, se nahaja Jahalni center Kurovt, kjer se dogaja veliko zanimivega. Marsikdo, ki se pelje mimo, se mu  pogled ustavi na čudovitih konjih, ki se brezskrbno pasejo na ograjenih pašnikih. Konji se lahko pasejo na petih hektarjih zelenih pašnikov in imajo na voljo čudovite terene v okolici.  Jahači se največkrat podajo na pot po prelepem Soriškem polju tja do Kranja in Škofje Loke, za dan ali več pa lahko odjahajo tudi v Poljansko ali Selško dolino.
Letos so že tretjič zapored uspešno izvedli spretnostne igre. Spretnostno jahanje je bilo sestavljeno iz treh disciplin. Prva disciplina je bila hitrostno tekmovanje okoli sodov, sledila je alka, oziroma snemanje venca. Zaključili so s spretnostnim jahanjem, pri čemer jahač pokaže spretnost jahanja preko različnih ovir.
Z optimizmom zrejo v prihodnost in se veselijo novih izzivov, ki jih čakajo. Načrtujejo izgradnjo pokrite jahalnice, nova tekmovanja, blagoslove konj in se veselijo vseh obiskovalcev, ki jih zanima njihova dejavnost. 

Komentarji

  1. Petra pravi

    Pozdravljeni,
    zanima me, če imate jahalno šolo za otroke. Hči je stara 9 let in bi se želela naučiti jahanja pri vas. Smo iz Škofje Loke. Prosim za pojasnila ali telefon, da si pridobimo več informacij. Hvala in prijazen pozdrav, Petra Ramovš, Šk. Loka

  2. mojca pravi

    Zdravo,
    ali imate kakšen prost boks in koliko je cena na mesec ter kaj vključuje?


Dodaj komentar