Jure Nastran

fotografije

Jul
30

Fotopub 2008

Objavljeno v kategoriji Foto

Odlična organizacija, mednarodni mentorji, osebni pristop, prijazni, nasmejani ljudje in prijetni sogovorniki, nova prijateljstva, novo znanje in novi pogledi. Veliko odličnih razstav, predavanj, projekcij.

V Novem mestu, prestolnici Dolenjske, se je letos pod umetniškim vodstvom Chrisa De Bodeja končal že osmi fotografski festival Fotopub.
Delavnice dokumentarne fotografije z letošnjo skupno temo Human Footprints so vodili Robert Knoth, Steve Forrest, Yann Mingard, J.B. Russel, Dieter Telemans, Chris De Bode, Uroš Zagožen in Uroš Abram.


Chris De Bode, nizozemski fotograf, letos v vlogi umetniškega direktorja festivala in mentorja


V Narodnem domu sta se s svojimi fotografijami predstavila Robert Knoth in Steve Forrest. Knothove fotografije pripovedujejo o jedrskem pustošenju v nekdanji Sovjetski zvezi, kjer se ljudje soočajo s posledicami radiacije na lastnih telesih. Steve Forrest pa se predstavla s serijo fotografij o nadzornih kamerah v Londonu – Paranoična Britanija: Sprehod skozi družbo nadzora.


Robert Knoth, predavanje in multivizija v Amfiteatru LokalPatriot


Yann Mingard je predstavil serijo fotografij Kazahstanska naftna mrzlica, J.B.Russel pa Surovi konflikti. Jakčev dom, Novo mesto


Yann Mingard, predavanje in multivizija v LokalPatriotu


Udeleženci pridno iščejo motive za svoje zgodbe.


Dodaj komentar