Jure Nastran

fotografije

Okt
5

Enkrat ribič, vedno ribič

Objavljeno v kategoriji Foto

Matej je imel včeraj srečo, pardon, veliko znanja o ribolovu ima. Ribiške knjige kar čez noč požira, podnevi pa lovi in včeraj je na silikonsko ribico iz Podpeškega jezera po dolgotrajnem in utrujajočem boju potegnil skoraj 3 kg težkega in 65 cm dolgega smuča. Čestitke bratec!
Pa še nekaj o smuču. Smuč je roparska riba, doseže do 120cm in je lahko težak do 20kg, vendar povprečno pri nas živijo manjši primerki. V izjemnih pogojih živijo do 20, v povprečju pa le okoli 10 let. V mladosti se hrani z vodnim planktonom, odrasle ribe pa se hranijo izključno z drugimi ribjimi vrstami. Razširjen je po vsej Evropi, razen na skrajnem severu in jugu. Živi v vseh večjih vodotokih, kjer je tok počasen, dno pa prodnato, pa tudi v jezerih in drugih stoječih vodah, vendar temperatura vode ne sme biti previsoka.
Tule pa posnetek kako smuč čuva svoje gnezdo. Ta riba ima karakter!
www.pezonetmichel.com/video_loader.php?id=11&height=445&width=530

Komentarji

  1. Henoh pravi

    Urgh! Argh!
    JAO br. Matej…. Ti pa presenečaš. Nisem vedel da si profesionalec. Jaz se tudi ukvarjam z ribolovom, samo tko – ful u izi. Če boš kdaj šel na lov, bi se ti pridružil – ampak tako na mojem nivoju (amater).


Dodaj komentar