Jure Nastran

fotografije

Okt
7

Big game fishing

Objavljeno v kategoriji Foto

A gremo na tune konec tedna, je vprašal Janez, ko smo v Orehku dimili postrvi. Bil je zadnji teden septembra,  nekoliko hladno je postajalo in misel na toplejše kraje, morje, sonce, dan, preživet na barki, je bila mamljiva. Seveda gremo, sem dejal, a malo dvomil v resnost prijateljeve izjave. Ampak Janez je vzel stvar resno, poklical Šimeta in se dogovoril. Pridružil se nam je še Janezov oče Janez.
Šime z Murterja je ribič, na palico lovi velike ribe. V glavnem tune, pa tudi mečarice, morske pse,…Včasih je bil to dober posel, sedaj pa tune na veliko gojijo, cena divjim je padla na tretjino, gorivo se stalno draži. A še vedno jih ujame zadosti, vse kar ujame proda in riba gre sveža na Japonsko.
Burja je ponehala in prebudili smo se v prijeten, sončen dan. Polni upov na dober ulov smo zapustili obalo, ki se je po uri in pol vožnje zlila z obzorjem. Sardele smo nastavili na različne globine, od plavajoče, do 40 metrov. Preostalo nam je le še čakanje. In prvi dan smo res samo čakali, se sončili in uživali, tune pa nič.


Drugi dan pa so palice zapele, prvo, večjo tuno, je na čoln potegnil Janez mlajši, drugo pa jaz. Borba z ribo je težka, precej se upira in vleče proti dnu. Šime je ocenil, da sta težki 18 in 22 kilogramov. Težko si predstavljam, da lahko na palico ujameš tuno težko tudi par sto kil, a Šime je mojster in ujel je že tune težke preko 350 kg, kar poglejte fotke.
Še bomo šli na tune!

Komentarji

 1. br. Matej pravi

  Vau, čestitam brudi, to pa ni kr tko! A me vzamete naslednjič zraven?

 2. Marjan pravi

  Pozdravljen
  Pred parimi leti sem bil z dr. Lipovcem na lovu tun spomladi, lovili smo luce kar dosti jih je bilo.
  Zanima me koliko pride sedaj Big Game s Šimetom.
  Za odgovor se zahvaljujem in lep ribiški pozdrav od sicer norega muharja
  Marjana iz Celja

 3. Matija pravi

  Pozdravljen,

  sem z zanimanjem prebral tvojo objavo o Tunah in lovljenju le teh, pa me zanima če se da dobiti kakšen kontakt o fantih kateri se ukvarjajo s tem. Namreč rad bi enkrat šel na tako pustolovščino.
  Hvala lepa in lep pozdrav,
  Matija


Dodaj komentar